Największa w Europie PIJALNIA CZEKOLADY w stylu starej fabryki czekolady znajduje się na Podkarpaciu w miejscowości KORCZYNA (koło Krosna) na ulicy Rynek 18. Jej początki sięgają 2011 roku, gdy światowej sławy cukiernik Mirosław Pelczar postanowił stworzyć coś, co w Polsce wciąż jest rzadkością, czyli prawdziwą czekoladę ręcznie robioną. W swojej wytwórni cukiernik komponuje i tworzy czekolady światowej klasy, wyrabiane z najlepszych naturalnych składników i najwyższej jakości czekolady, które zaspokajają gusta najbardziej wyrafinowanych smakoszy czekolady i profesjonalnych cukierników.
„– Do produkcji naszych wyrobów używamy wyłącznie najlepszych składników. Nasze surowce sprowadzane są z różnych zakątków świata, a nasz zespół pracuje nad tym, aby składniki użyte w produkcji były najwyższej jakości i świeżości. Nasze wyroby produkowane są ręcznie w niewielkich ilościach, dzięki czemu każdy nasz produkt jest wyjątkowy i zawsze dopracowany – przyznaje dwukrotny Mistrz Polski Cukierników.

Hitem są czekolady z linii Premium Chocolate, a zwłaszcza mleczna czekolada z dodatkiem kwaśnej cytryny, truskawki i szczyptą imbiru. Wyroby z tej linii są połączeniem najlepszej jakości prawdziwej czekolady z naturalnymi, świeżymi bakaliami, przyprawami i prawdziwymi owocami, które są liofilizowane, tzn. pozbawione wody, a zachowujące wszystkie właściwości odżywcze, smakowe i zapachowe. – To był strzał w dziesiątkę. Bardzo udane połączenie różnych smaków – stwierdza M. Pelczar.

Oprócz czekolad specjalnością zakładu są ręcznie robione praliny, trufle, prawdziwa czekolada pitna i figurki czekoladowe, np. w kształcie motoru, kobiecego pantofelka, samochodu, piłki golfowej, butelki szampana czy narzędzi.

Więcej informacji o godzinach pracy, warsztatach, propozycjach dla wycieczek grupowych, firm, pomysłach na urodziny itd. na stronie:
https://pijalnia.mpelczar.pl/

Realizacja: Obsługa-Medialna.pl